Coronavirus og ældre


Ofte stillede spørgsmål

Vi forstår, at vi er i en tid, som kan være utryg og stressende for ældre borgere, patienter og deres pårørende. For at hjælpe med at besvare de spørgsmål, som kan opstå, har vi samlet svar fra vores Nutricia-eksperter på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål relateret til ældre.

  • Det er vigtigt, at du følger myndighedernes anbefalinger. Disse kan ændre sig fra dag til dag. Tjek anbefalingerne ofte specielt hvis du er i kontakt med nogen, der er i øget risiko for at blive svært syg af Coronavirus på grund af deres alder eller helbredstilstand. Hvis det er muligt så brug internettet, Skype eller telefonen og mind dem om, at det er en midlertidig situation, og at det er for at beskytte dem, fordi de er vigtige for dig. Prøv at finde mulighed for at tale sammen ofte og sørg for, at dine forældre har remedierne til at komme i kontakt med dig. Hvis du besøger et ældre familiemedlem med et vigtigt formål, bør du holde min. 1-2 meters afstand og hverken kysse eller kramme dem. Vask hænder grundigt og ofte eller brug håndsprit, hvis det ikke er muligt at vaske hænder.

  • Ældre mennesker skal tage deres forholdsregler for at mindske risikoen for at blive eksponeret for virus. Dette inkluderer at begrænse unødvendig kontakt med andre mennesker, dårligt ventilerede områder og sikre tilstrækkelig afstand mellem dem og andre. Det er vigtigt at følge myndighedernes anbefalinger, for at mindske spredningen af virus og eksponering for de mest sårbare grupper i befolkningen. Anbefalingerne kan ændre sig fra dag til dag, tjek derfor anbefalingerne ofte.

    Hvis du har mulighed for det, så sørg for, at dine forældre har tilstrækkelige forsyninger i hjemmet i tilfælde af, at de er nødsaget til at blive hjemme. Dette omfatter fødevarer, husholdningsmidler og medicin. Hjælp dem med at købe ind og undgå, at dine forældre selv skal købe ind. Overvej at få fødevarer eller måltider leveret til hjemmet, for at sikre dig, at dine forældre fortsat får en næringsrig kost. Undgå dog kontakt med chaufføren, der leverer.

  • Det er vigtigt at følge myndighedernes anbefalinger, for at mindske spredningen af virus og eksponering for de mest sårbare grupper i befolkningen. Anbefalingerne kan ændre sig fra dag til dag, tjek derfor anbefalingerne ofte. Det er klogt at sikre sig, at der er tilstrækkeligt medicinsk ernæring i hjemmet i tilfælde af, at dine forældre er nødsaget til at blive hjemme. Du kan i samråd med dit apotek finde ud af, hvad man kan forvente sig og sikre, at dine forældre har tilstrækkeligt med drikke, og om der er mulighed for hjemmelevering.

  • Ældre mennesker skal tage deres forholdsregler for at mindske risikoen for at blive eksponeret for virus. Dette inkluderer at begrænse unødvendig kontakt med andre mennesker, dårligt ventilerede områder og sikre tilstrækkelig afstand imellem dem og andre. Det er vigtigt at følge myndighedernes anbefalinger for at mindske spredningen af virus og eksponering for de mest sårbare grupper i befolkningen. Anbefalingerne kan ændre sig fra dag til dag, tjek derfor anbefalingerne ofte. Hvis du har mulighed for at gå udenfor bør du holde mere end to meters afstand fra andre mennesker.

  • Det er vigtigt at følge myndighedernes anbefalinger for at mindske spredningen af virus og eksponering for de mest sårbare grupper i befolkningen. Dette inkluderer også plejehjemmets anbefalinger.

    Anbefalingerne kan ændre sig fra dag til dag, så tjek anbefalingerne ofte.