Fødevareallergi et globalt problem

11 april 2019

Fødevareallergi et globalt problem

Den globale allergi uge 7.-12. april 2019 sætter fokus på fødevareallergi.

Læs mere her og skriv dig op til WAO´s webinar.

Der er flere og flere miljømæssige påvirkninger, der forstyrrer balancen i spædbarnets tarmflora. Forekomsten af allergiske sygdomme, som fødevareallergi, børneeksem, høfeber og astma stiger dramatisk verden over i både udviklings- og industrilande og påvirker 30-40% af befolkningen (1).

 Den globale stigning i forekomsten af fødevareallergi er specielt problematisk for spædbarnet, som bærer den største byrde af denne stigende tendens (2).

På vores forskningscenter arbejder vi i sammenarbejde med eksperter fra hele verden på at udføre kliniske studier, der kan give os en bedre forståelse for, hvordan sammensætningen og udviklingen af tarmens mikroflora gennem ernæring kan understøtte spædbarnets immunforsvar og stimulere toleranceudviklingen i mave-tarmsystemet – måske endda mindske risikoen for udviklingen af allergi. Hos Nutricia arbejder vi med aktiv diætbehandling af fødevareallergier og ikke kun øjeblikkelig symptomlindring, indtil spædbarnet er i stand til at tolerere komælk igen.

#Se illustration af Dr Léon Knippels Associate Professor, Utrecht University “The journey towards active management of allergies, future strategies beyond avoidance”.

 

PRÆBIOTIKAS ROLLE I AKTIV DIÆTBEHANDLING AF FØDEVAREALLERGI

Modermælk er den bedste kost for spædbarnet og indeholder bl.a. bioaktive komponenter, som f.eks. præbiotika, der understøtter en velbalanceret tarmflora og fremmer en optimal immunfunktion og -udvikling.

For at efterligne den præbiotiske effekt i modermælk, er der udviklet forskellige oligosakkarider til brug i modermælkserstatninger. Den mest veldokumenterede blanding er Nutricias præbiotiske oligosakkarid-blanding af scGOS/lcFOS (9:1) – en blanding der i høj grad afspejler effekten og fordelene fra modermælk, der observeres hos ammede børn.

Fordelene ved Nutricias præbiotiske oligosakkarid-blanding af af scGOS/lcFOS (9:1) er valideret gennem mere end 20 års forskning, i mere end 30 tidskrifter og nævnes i mere end 55 videnskabelige artikler.

  • Reducerer forekomsten af specifikke allergiske manifestationer såsom børneeksem (3-5)
  • Øger koncentrationen af sunde tarmbakterier og nedsætter koncentrationen af potentielt skadelige bakterier (6)
  • Reduceret forekomsten af infektion (7-8)
  • Forbedrer afførings-frekvens og konsistens (9)

World Allergy Organization retningslinier (2016) anbefaler præbiotisk tilskud til alle ikke-eksklusivt ammede børn, både til børn i høj og i lav risiko for at udvikle allergi. 11 ud af 19 kliniske studier, der danner grundlag for denne anbefaling, inkluderede den unikke præbiotiske oligosakkarid-blanding af scGOS/lcFOS (9:1) fra Nutricia.



Del artikel

Kilder:

  1. Pawankar R, et al. World Allergy Organisation (WOA): White book on allergy. Wisconsin: World Allergy Organization, 2011.
  2. Vandenplas, Y, et al. Treatment of Cow’s Milk Protein Allergy. Pediatr Gastroenterol Hepatol Nutr, 2014. 17(1): p. 1–5.
  3. Arslanoglu, S, et al., Early dietary intervention with a mixture of prebiotic oligosaccharides reduces the incidence of allergic manifestations and infections during the first two years of life. J Nutr 2008; 138(6):1091-5.
  4. Arslanoglu, S, et al., Early neutral prebiotic oligosaccharide supplementation reduces the incidence of some allergic manifestations in the first 5 years of life. J Biol Regul Homeost Agents 2012; 26(3):49- 59.
  5. Moro G, et al., A mixture of prebiotic oligosaccharides reduces the incidence of atopic dermatitis during the first six months of age. Arch Dis Child 2006;91(10): 814-9.
  6. Haarman M & Knol J. Quantitative real-time PCR assays to identify and quantify fecal Bifidobacterium species in infants receiving a prebiotic infant formula. Appl Environ Microbiol 2005;71(5): 2318-24.
  7. Bruzzese E, et al. Effect of early administration of GOS/FOS on the prevention of intestinal and extra intestinal infections in healthy infants. JPGN 2006;45(5):E95
  8. Bruzzese E, et al. A formula containing galacto- and fructo-oligosaccharides prevents intestinal and extraintestinal infections: An observational study. Clinical Nutrition 2009;28:156- 161
  9. Moro G, et al. Dosage-related bifidogenic effects of galacto-and fructooligosaccharides in formula-fed term infants. JPGN 2002; 34: 291-5