DEN INTERNATIONALE PKU-DAG 28. JUNI 2019

28 June 2019

DEN INTERNATIONALE PKU-DAG 28. JUNI 2019

Som en del af Nutricias portefølje inden for medicinsk ernæring arbejder vi også med sjældne sygdomme som medfødte metaboliske sygdomme, herunder phenylketonuri (PKU).

PKU er én af de 17 medfødte sygdomme, der screenes for ved neonatal-screeningen, også kendt som hæl-prøven.

Hvad er PKU?
PKU eller phenylketonuri forårsages af, at kroppen helt eller delvist mangler et nødvendigt enzym for at nedbryde protein, der indtages i kosten. Proteiner er opbygget som et perlebånd af forskellige mindre dele kaldet aminosyrer. Personer med PKU kan ikke nedbryde aminosyren, der kaldes phenylalanin (også forkortet som Phe).

I Danmark fødes omkring 6-10 børn hvert år med PKU. Hvis disse børn igangsættes på diæt og indtager en særlig type kosttilskud fra de er spæde, kan man undgå forekomsten af symptomer på sygdommen.

En patients oplevelse

I Nutricia vil vi gøre opmærksom på den internationale PKU-dag ved at dele en patients og hendes families historie. Se filmen om Elli og hvordan det er at leve med PKU.Del artikel

Se filmen om Elli

En patients erfaringer om det at leve med PKU

 

Vil du læse mere om PKU-dagen?

Læs mere på: pkuday.org

Kender du nogen, som lever med PKU, eller kunne du tænke dig at læse mere? Besøg vores norske eller svenske PKU-hjemmeside: www.levemedPKU.no eller www.alltomPKU.se

Print Page