Ny ESPEN guideline om klinisk ernæring i neurologien

23 February 2018

Ny ESPEN guideline om klinisk ernæring i neurologien

En tværfaglig ESPEN ekspertgruppe har for nyligt publiceret ’ESPEN guideline clinical nutrition in neurology’. Denne guideline fremhæver med 88 anbefalinger vigtigheden af klinisk ernæring i forbindelse med neurologiske sygdomme.

Neurologiske sygdomme er ofte associeret med synkebesvær og underernæring samt øget risiko for dehydrering og mangel på mikronæringsstoffer. Den nye ESPEN guideline præsenterer evidens- og konsensusbaserede anbefalinger om medicinsk ernæringsterapi til patienter med amytrofisk lateral sklerose, multipel sklerose, Parkinsons sygdom og slagtilfælde.

Hovedforfatter på artiklen, Rosa Burgos, gæstede i 2014 Nutricia ved Nutricias Diætistdag, hvor hun fortalte om guidelinen, som på det tidspunkt stadig var under udvikling. Det er en glæde at kunne fortælle, at guidelinen nu er publiceret.

Læs artiklen her



Del artikel

Vidste du?

Her kan man skrive lidt yderligere relevant info, der kan linke til produktinfo eller anden artikel / TA eller……

 

Referencer

1.Burgos R, et al., ESPEN guideline clinical nutrition in neurology, Clinical Nutrition (2017),

Print Page