Kan man forebygge allergi med fiber? | Webinar

9 May 2018

Kan man forebygge allergi med fiber? | Webinar

I 2016 har World Allergy Organization publiceret en guideline, der foreslår, at børn, som ikke er fuldt ammede, anvender en modermælkserstatning med præbiotiske* kostfibre, da forskningen tyder på, at præbiotiske kostfibre kan være med til at forebygge allergi hos barnet.

Brystmælk er den optimale ernæring for et raskt spædbarn. Ud over næring, væske og energi indeholder brystmælk også kostfibre.

Da kostfibrene er den tredje største komponent i brystmælk, kan det også være relevant, når /hvis modermælkserstatning er nødvendigt, at vælge en modermælkserstatning, som indeholder præbiotiske kostfibre.
I modermælkserstatning hedder de præbiotiske kostfibre GOS og FOS. GOS (galakto-oligosakkarider) er udvundet af mælk og FOS (frukto-oligosakkarider) udvindes af planter. Både GOS og FOS er nødvendige i modermælkserstatning, for at kunne imitere effekten af brystmælkens præbiotiske kostfibre.

PRÆBIOTIKA*: “en selektivt fermenteret ingrediens, der tillader specifikke ændringer både i sammensætningen og/eller aktiviteten i den gastrointestinale mikrobiota, hvilket giver fordele til værtens sundhed”. Del artikel

Kostfibre og Allergi

Kostfibrene i brystmælken har mange funktioner. Ligesom når vi (voksne) spiser kostfibre som fuldkorn og kål, så optimerer kostfibrene tarmfunktionen ved at stimulere gode tarmbakterier og blødgøre afføringen. Studier peger på, at kostfibrene kan mere end det, og måske spiller en rolle i allergiforebyggelse. Derfor foreslår World Allergy Organization i deres seneste guideline fra 2016, at børn, som ikke er fuldt ammede, kan anvende en modermælkserstatning med fibre (Cuello-Garcia CA et al 2016). Du kan læse mere om denne guideline her

REFERENCE: Cuello-Garcia CA et al. World Allergy Organization Journal. 2016; 9:10

Klik her, hvis du vil læse den nørdede lange forklaring

INVITATION: GLOBAL WEBINAR – "WINNING IN ALLERGY"

Hvor tæt er vi på at revolutionere forebyggelsen og behandlingen af fødevareallergi?

Kig med og lyt til, hvad Dr. Rosan Meyer og Dr. Adam Fox mener,
mandag den 14. maj kl. 21.00-22.00

Sundhedsprofessionelle kan registrere sig til webinaret her

Print Page