ADHD

ADHD diagnosen er steget signifikant over det sidste årti, og i dag er 25.000 danske børn diagnosticeret med ADHD. (1) Det er vist, at op til 65% af børn med ADHD i medicinsk behandling oplever nedsat appetit som bivirkning. (2) Bivirkningerne af nedsat appetit eller vægttab er angivet som en af de mest almindelige årsager til dårlig compliance eller ophør med den medicinske ADHD-behandling. (3)

ADHD

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) er en tilstand hvor personen har vanskeligheder med at styre sin opmærksomhed, aktivitetsniveau og har problemer med at kontrollere impulser.
ADHD kan komme til udtryk på forskellige måder og symptomerne har tendens til at ændre sig med alderen, hvor visse symptomer bliver mindre synlige for omgivelserne og andre bliver mere markante.

NEDSAT APPETIT HOS BØRN MED ADHD

Det er vist, at op til 65% af børn med ADHD i medicinsk behandling oplever nedsat appetit eller appetitløshed som bivirkning til behandlingen. Lær mere om konsekvenserne af nedsat appetit.

Læs mere her

ERNÆRINGSSCREENING TIL ADHD BØRN

50% af børn med ADHD, der modtager medicinsk behandling, kan være i dårlig ernæringstilstand. Lær mere om hvordan du kan screene dine peadiatriske ADHD patienter.

Læs mere her

TIPS & RÅD TIL DEN DAGLIGE MÅLTIDS RUTINE

Der er flere måder at understøtte en overordnet bedre ernæringsindtagelse hos børn diagnosticeret med ADHD. Lær mere om måltids tips & tricks til den daglige rutine.

Læs mere her

ERNÆRINGSTILSKUD TIL BØRN MED ADHD

En bedre ernæringsstatus er overordnet associeret med øget trivsel, og kan også forbedre det kliniske outcome for underernærede børn med ADHD.

Lær mere om Fortini

ADHD OG KLINISKE STUDIER

Vidst du at 15-25% af børn med ADHD stopper med den medicinske behandling grundet bivirkninger? Og at bivirkningerne af nedsat appetit eller vægttab er angivet som en af de mest almindelige årsager til dårlig compliance eller ophør med den medicinske ADHD-behandling?

Læs mere her

Referencer

(1) Sundhedsstyrelsen. Prævalens, incidens og aktivitet i sundhedsvæsenet for børn og unge med angst eller depression, ADHD og spiseforstyrrelse. 2017.

(2) Padilha SCOS, et al. Efficacy and safety of drugs for attention deficit hyperactivity disorder in children and adolescents: a network meta-analysis. Eur Child Adolesc Psychiatry. 2018;27:1335-45

(3) Frank E, et al. Examining why patients with attention-deficit/hyperactivity disorder lack adherence to medication over the long term: a review and analysis. The Journal of clinical psychiatry.J Clin Psychiatry. 2015;76:e1459-68.