Kritisk syge og kirurgi

Der er sket videnskabelige fremskridt inden for medicinsk ernæring, og der findes nu bedre viden om optimal ernæring til patienter indlagt på intensivafdeling.

Kritisk syge og kiriurgi

I dag behandler intensivafdelinger (ITA) flere ældre patienter med flere komplikationer end nogensinde før. Deres chancer for at overleve og komme sig er til gengæld blevet signifikant forbedrede i løbet af det seneste årti pga. fremskridt inden for videnskab og teknologi. Nye kirurgiske teknikker og forbedret anæstesi, såvel som tilstrækkelig ernæring, tidlig mobilisering og forbedret sygepleje før og efter operation har hjulpet til at reducere den virkning, en operation kan have på patienten. Disse fremskridt inden for sundhedsvæsenet gør, at patienter kan komme hurtigere hjem. De tilbringer kortere tid på ITA og på sygehus, og samtidigt reduceres udgifterne til sundhedsvæsenet (1-3). Patienter kommer sig hurtigere, hvilket gør, at de hurtigere kan vende tilbage til deres normale tilværelse.

Ernæringens rolle for kritisk syge

Der er ligeledes sket videnskabelige fremskridt inden for medicinsk ernæring, og der findes nu bedre viden om optimal ernæring til patienter indlagt på intensivafdeling (4-9). Både retningslinjer for ernæring ved kritisk sygdom samt eksperter inden for intensivområdet har konstateret et behov for en ny individuel tilgang til sygepleje og ernæring (10-14). Hos Nutricia er vi bevidste om vigtigheden af hensigtsmæssig ernæringsstøtte. Vi fortsætter med at udvikle vores forskning og teknologi, og tilbyder innovative ernæringsløsninger, som er specielt tilpassede til ITA og kirurgiområdet. Vi støtter sundhedspersonale ved at tilbyde en bred portefølje af sondeernæringer samt tilbehør, hjælpemidler og service for at give patienterne den bedste pleje.

Er du sundhedsfagligt personale?

Læs mere om vores produkter herunder sondeernæring og medicinsk udstyr egnet til både børn og voksne.

Til vores produkter

Referencer

(1) Anderson AD et al. 2003

(2) Gustafsson UO et al. 2012

(3) Yeh et al. 2015

(4) Doig GS et al. 2009

(5) Casaer MP et al. 2011

(6) Van Zanten AR et al. 2014

(7) Weijs et al. 2014

(8) Allingstrup M J et al. 2012

(9) Elke G et al. 2014

(10) McClave S et al. 2009

(11) Dhaliwal R et al. 2014

(12) Martindale RG 2015

(13) Evans DC et al. 2015

(14) Preiser JC. et al. 2015