Dette er en informationsside til sundhedsfagligt personale

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge. Venligst bekræft at du er sundhedsfagligt personale

RETNINGSLINJER OG ANBEFALINGER FOR ENTERAL ERNÆRING

Internationale retningslinjer for kritisk syge anbefaler at man anvender enteral ernæringsprodukter baseret på helprotein.
Andre løsninger kan overvejes ved specifikke gastrointestinale komplikationer.

SCCM/ASPEN

SCCM/ASPEN Guidelines for the Provision and Assessment of Nutrition Support Therapy in the Adult Critically Ill Patient 2016

“Baseret på ekspertkonsensus foreslå vi, at der benyttes et standard helproteinprodukt, når man initierer enteral ernæring i intensiv behandling.”

Læs artiklen her

ESPEN

ESPEN guideline on clinical nutrition in the intensive care unit 2006

“Produkter baseret på helprotein er egnet til de fleste patienter, fordi ingen klinisk fordel af peptidbaserede produkter kunne påvises.”

Læs artiklen her

Canadian Critical Care

Canadian Critical Care Nutrition Clinical Practice Guidelines 2013

“Ved initiering af enteral ernæring, bør produkter med helprotein overvejes”.

Læs artiklen her

Nutrition therapy

Nutrition therapy for critically ill patients across the Asia-Pacific and Middle East regions 2018

“Standardiserede højproteinprodukter, som indeholder hele proteiner i modsætning til peptider, er det foretrukne valg for de fleste patienter, som får ernæringsbehandling på intensiv afdeling”.

Læs artiklen her

LÆS MERE

Proteinbehov ved kritisk sygdom

Tab af muskelmasse er normalt hos kritisk syge patienter. Læs mere om vigtigheden af tilstrækkelig tilførsel af protein og tidlig opstart af enteral ernæring her.

Læs mere

Unik sondeernæring med helprotein

Nutrison Protein Intense er den første og eneste sondeernæring baseret på helprotein som indeholder et proteinniveau og kvalitet som er i oversensstemmelse med internationale retningslinjer for kritisk syge patienter.

Læs mere

Næringsbehov efter udskrivelse fra intensiv afdeling

Svækkelse og tab af muskelmasse er i stor udstrækning årsagen til vedvarende funktionelle begrænsninger et år efter udskrivelse fra intensiv afdeling (1)

Læs mere