UNIK SONDEERNÆRING MED HELPROTEIN
Nutrison Protein Intense er tilpasset ernæringsterapi for kritisk syge patienter og/eller patienter med ekstra højt proteinbehov.
Et unikt sondeernæringsprodukt:
Sondeernæring udviklet for at imødekomme de nyeste, ledende anbefalinger for ernæring til kritisk syge patienter med øget proteinbehov (2,3).
En proteinsammensætning af høj kvalitet, som følger WHOs anbefalinger. Koagulerer ikke i ventriklen, hvilket er påvist at kunne støtte en god tolerance (4,5).
Forskning viser, at man vha. Nutrison Protein Intense kan dække proteinbehovet hos kritisk syge patienter, uden samtidigt at overernære med kalorier (1).
Nutricias p4 proteinblanding koagulerer ikke i ventriklen, og er påvist at føre til hurtigere ventrikeltømningshastighed sammenlignet med et kaseindominant sondeernæringsprodukt, hvilket kan være fordelagtigt for tolerancen (5).
Nutricias unikke p4 sammensætning består af 4 proteinkilder, for at give en balanceret aminosyreprofil:
Enteral ernæring med højt indhold af helprotein er egnet som førstevalget i ernæringsbehandlingen af kritisk syge patienter, da produktet indeholder tilstrækkeligt med protein i tråd med ernæringsmæssige retningslinjer, uden at overernære (1).
Internationale retningslinjer for kritisk syge anbefaler at man anvender enteral ernæringsprodukter baseret på helprotein.
Læs mereTab af muskelmasse er normalt hos kritisk syge patienter. Læs mere om vigtigheden af tilstrækkelig tilførsel af protein og tidlig opstart af enteral ernæring her.
Læs mereSvækkelse og tab af muskelmasse er i stor udstrækning årsagen til vedvarende funktionelle begrænsninger et år efter udskrivelse fra intensiv afdeling (1)
Læs mere(1) van Zanten ARH, et al. Very high intact-protein formula successfully provides protein intake according to nutritional recommendations in overweight critically ill patients: a double-blind randomized trail. Crit Care 2018;22:156
(2) Singer P, et al. ESPEN guideline on clinical nutrition in the intensive care unit. Clinical Nutrition 2019;38:48-79
(3) McClave SA, et al. Guidelines for the Provision and Assessment of Nutrition Support Therapy in the Adult Critically Ill Patient: Society of Critical Care Medicine (SCCM) and American Society for Parenteral and Enteral Nutrition (A.S.P.E.N). JPEN J Parental Enteral Nutr 2016;40(2):159-211
(4) World Health Organ, 2007; Techl Rep Ser 935
(5) Kuyumcu S, et al. JPEN J Parenter Enteral Nutr. 2014; 39, 544-55