Liquigen

Liquigen

Energirig fedtemulsion med mellemkædede triglycerider (MCT)

Produktdatablad

Liquigen er en fedtemulsion bestående af ca. 50% MCT og 50% vand.

Liquigen er uden smag og lugt og kan nemt blandes med modermælk, vælling, grød samt forskellige mad- og drikkevarer.

Indikation

Liquigen skal anvendes under overvågning af læge eller diætist. Liquigen er egnet til ernæringsmæssig håndtering af forskellige sygdomstilstande, hvor fødevarens energiindhold skal øges ved hjælp af MCT som i tilfælde, hvor fedtmalabsorption er en del af sygdomsbilledet. Liquigen kan også anvendes som fedtkomponent i MCT ketogen diæt. Liquigen er egnet til spædbørn, børn og voksne. Liquigen er ikke ernæringsmæssigt komplet og er ikke egnet til brug som eneste ernæringskilde.

Dosering

Doseringen er individuel og udføres i samråd med læge eller diætist og er afhængig af patientens alder, vægt og kliniske tilstand. Ved berigning af modermælk/modermælkserstatning bør der startes med 0,5 - 1 ml Liquigen pr. 100 ml og derefter øges gradvist til den ønskede mængde.

Kontraindikationer

Tilstande, hvor MCT ikke kan metaboliseres eller ved intolerance over for et eller flere af produktets ingredienser.

Servering

Bør omrystes før brug. Ved blanding med modermælk er det vigtigt først at tilføje fedtemulsionen lige før indtagelse. Liquigen blandes nemmest med forskellige typer af væsker, såsom modermælk, vælling, yoghurt, sovs eller suppe. Liquigen kan også blandes i fødevarer, såsom grød, mosede kartofler og kødsovs, eller drikkes som den er. Liquigen kan tåle at blive opvarmet til kogepunktet, men bør ikke koges voldsomt over længere tid, da produktet kan få dårligere smag.

Forholdsregler

Liquigen kan eventuelt fortyndes til børn under 5 år.

Holdbarhed

Holdbarheden er 12 måneder fra produktionsdato og er angivet på flasken og den ydre emballage.

Opbevaring

Uåbnede flasker opbevares tørt og mellem 4-25ºC. Åbnede flasker opbevares i køleskab og anvendes inden ca. 14 dage. Sæt altid låg på flasken efter brug.

Vareinformation

Liquigen
Nutricias varenummer:
573564
Antal/pakning: 4 x 250 ml

Print Page