Dette er en informationsside til sundhedsfagligt personale samt patienter med recept.

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge. Venligst bekræft at du er sundhedsfagligt personale eller har fået recept på nogle af vore produkter.

Neocate LCP

Neocate LCP

Neocate® LCP er en ernæringsmæssig komplet, aminosyrebaseret modermælkserstatning beregnet til spædbørn på 0-1 år med komælksallergi, multipel fødevareallergi og andre indikationer, hvor en elementardiæt anbefales.

Produktdatablad

OPDATERET INDHOLD – SAMME ANVENDELSE
Vi har opdateret dette produkt for at imødekomme ny EU lovgivning.
Læs mere om opdateringen her

Neocate® LCP er en ernæringsmæssig komplet modermælkserstatning beregnet til spædbørn på 0-1 år. Til ernæringsmæssig håndtering af børn med komælksallergi, multipel fødevareallergi og andre indikationer, hvor en elementardiæt anbefales: eosinofil øsofagitis (EoE) og proteininduceret enterocolitissyndrom (FPIES).

Smagsvarianter

Neutral

Indikation

Til spædbørn på 0–1 år med særlige medicinske behov.

Dosering

Brug den mængde produkt og det blandingsforhold, som anbefales af læge eller diætist. Dette afhænger af patientens alder, kropsvægt og medicinske tilstand. En strøgen måleske giver ca. 4,5 g. For hver 30 ml vand tilsættes 1 måleske for at opnå den anbefalede koncentration (13,5% vægt/volumen). Osmolariteten ved den anbefalede koncentration er 340 mOsmol/kg H2O (dvs. 13,5 g pulver fortyndet med vand til en færdig volumen på 100 ml).

Kontraindikationer

Brystmælk er den bedste mad til spædbørn. Neocate® LCP er en fødevare til særlige medicinske formål. Må kun anvendes under vejledning af en læge eller diætist og kun under hensyntagen til den øvrige ernæringsbehandling, herunder amning.

Tilberedning

Brugsanvisning for sutteflaske: DIT BARNS HELBRED AFHÆNGER AF AT DU NØJE FØLGER ANVISNINGERNE FOR TILBEREDNING OG ANVENDELSE. FORKERT TILBEREDNING KAN GØRE DIT BARN SYGT.

Servering

1. Vask hænderne grundigt og rengør tilberedningsområdet. Steriliser flaske og sutter.
2. Kog friskt vand i 5 minutter, eller indtil elkedlen slukker. Afkøl vande. Lad det afkøle mindst 30 minutter til det føles lunkent på indersiden af håndleddet. Hæld den ønskede mængde vand i en steriliseret sutteflaske.
3. Fyld den vedlagte måleske med pulver og jævn ud med en ren, tør kniv. Tryk ikke pulveret ned i måleskeen. Brug kun den måleske som findes i dåsen.
4. Tilsæt det foreskrevne antal måleskeer af pulver til vandet. Sæt lågen på flasken og ryst flasken, indtil pulveret er opløst. Husk at kontrollere at blandingen har den korrekte temperatur ved at placere et par dråber på håndleddet.
5. Rester af tilberedt blanding i flasken, der ikke bruges inden for en time, skal kasseres. Blandingen må ikke opvarmes på ny under indtagelse.

Holdbarhed

Holdbarhedsdatoen er angivet på emballagen. Åbnede dåser skal lukkes godt og bruges inden for 4 uger. Tilberedt blanding, der har været opvarmet eller er til overs skal smides ud. Sondenæring bør højst hænge i fire timer.

Opbevaring

Uåbnet emballage opbevares tørt og ikke varmere end normal stuetemperatur.

Bemærk

Modermælkserstatning i pulverform er ikke sterilt. Modermælkserstatningen skal tilberedes umiddelbart før brug. Blandingen bør ikke koges, tilberedes eller opvarmes i mikrobølgeovn.

Vareinformation

Neocate® LCP
Nutricia varenr.: 644559
Salgsenhed 1 x 400 g dåse

Brystmælk er den bedste ernæring til spædbørn. Neocate LCP er en fødevare til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge.

Print Page