Basic-F

Basic-F

Til ernæringsmæssig håndtering af tilstande med forstyrrelser i fedtmetabolismen, fx fedtmalabsorption og/eller dårlig fordøjelse af fedt, chylotorax eller medfødt defekt i betaoxidation.

Produktdatablad

Basic-F er et pulver med meget lavt indhold af fedt. Indeholder en blanding af protein, kulhydrat, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Glutenfri.

Smagsvarianter

Neutral smag.

Indikation

Til ernæringsmæssig håndtering af spædbørn og børn, som har forstyrrelser i fedtmetabolismen, fx fedtmalabsorption og/eller dårlig fordøjelse af fedt, chylotorax eller defekt i betaoxidation.

Dosering

Doseringen er individuel og fastsættes af læge og/eller klinisk diætist. Må suppleres med en egnet fedtkilde tilpasset medicinsk tilstand og individuel tolerance. Skal suppleres med essentielle fedtsyrer for at dække det daglige behov.

Bemærk

Kun til enteralt brug. Må ikke indgives parenteralt. Ikke egnet som eneste kilde til ernæring.

Anvendelse

Brug altid den medfølgende måleske til at få den korrekte dose- ring. For hver måleske (4,8 g) tilføjes 30 ml vand for at opnå anbefalet fortynding (14,4 % vægt/volumen).
I begyndelsen kan en lavere fortynding være nødvendig for at sikre god tolerance. Pulveret er ikke sterilt og skal derfor tilbere- des umiddelbart før brug. Blandingen må ikke varmes i mere end 15 minutter før måltidet og må ikke koges eller varmes i mikro- bølgeovn. Rester af tilberedt mad, der ikke bruges inden for en time, skal kasseres.

Flaskeernæring:
1. Vask hænderne grundigt og rengør tilberedningsområdet. Ste- riliser flasker og sutter.
2. Kog frisk vand i 5 minutter, eller indtil elkedlen slukker. Til børn over 1 år behøver vandet ikke koges, såfremt vandkvaliteten er god, men pulveret opløses bedst i varmt vand.
3. Afkøl vandet i mindst 30 minutter til det føles lunkent på inder- siden af håndleddet. Hæld den ønskede mængde vand i en steriliseret sutteflaske/beholder.
4. Tilsæt det foreskrevne antal måleskeer af pulver til vandet.
5. Ryst eller rør indtil pulveret er opløst.
6. Husk at kontrollere, at blandingen har den korrekte temperatur ved at placere et par dråber på indersiden af håndleddet.

Holdbarhed og opbevaring

Opbevares tørt og køligt. Sæt altid låget på beholderen efter brug. Skal anvendes inden for en måned efter åbning. Mindst holdbar til: se bunden af dåsen.

Vareinformation

Basic-F
Nutricia varenummer: 653748
Salgsenhed: 6 x 300 g dåse

Print Page