Energivit

Energivit

Proteinfrit pulver, som indeholder kulhydrat, fedt, vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Produktdatablad

Energivit er ernæring egnet til spædbørn og børn, som har behov for lavproteinkost. Energivit kan bruges som ernæring til spædbørn med en uklar diagnose, hvor der er mistanke om behov for begrænset proteinindtag. Kan også bruges til børn og voksne ved behov for at berige maden med energi, kulhydrat, fedt, vitaminer, mineraler og spor- stoffer. Gluten- og laktosefri.

Smagsvarianter

Neutral smag.

Indikation

Til ernæringsmæssig håndtering af spædbørn og børn, som har behov for lavproteinkost. Til børn og voksne hvor der er behov for at berige maden med energi, kulhydrat, vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Dosering

Doseringen er individuel og fastsættes af læge og/eller klinisk diætist. Hvis produktet anvendes som proteinfri spædbarnsernæ- ring anbefales en blanding svarende til 15 g pulver (3 måleskeer) i ca. 90 ml vand til et slutvolumen på 100 ml (15 % løsning). Ved berigelse af anden mad bør doseringen være individuel afhængig af patientens behov.

Bemærk

Kun til enteralt brug. Må ikke indgives parenteralt. Ikke egnet som eneste kilde til ernæring. Skal suppleres med en egnet kilde til nitrogen, såfremt produktet skal bruges som eneste ernæring.

Anvendelse

Brug altid den måleske, der følger med dåsen, for at få den rig- tige dosering. For hver måleske (5 g) tilføjes 30 ml vand for at opnå den anbefalede koncentration (15 %). I begyndelsen kan en lavere koncentration være nødvendig for at sikre god tolerance. Pulveret er ikke sterilt og skal derfor tilberedes umiddelbart før brug. Blandingen må ikke varmes mere end 15 minutter før servering. Mad, som ikke er spist 1 time efter tilberedning, kasseres. Må ikke koges eller varmes i mikrobølgeovn. Må ikke opvarmes igen under måltidet.

Som ernæringsdrik eller sondeernæring:
1. Kog frisk vand i 5 minutter, eller indtil elkedlen slukker. Til børn over 1 år behøver vandet ikke koges, såfremt vandkvaliteten er god, men pulveret opløses bedst i varmt vand.
2. Brug den vedlagte måleske og tilsæt det foreskrevne antal måleskeer af pulver til vandet.
3. Tilsæt lidt af vandet og rør/pisk til pulveret er opløst.
4. Tilsæt resten af vandet under omrøring.
5. Ved sondeernæring er hængetiden 4 timer. Rester af den tilberedte blanding i flasken, der ikke bruges inden for 1 time, skal kasseres.

Ved tilberedning til flaskeernæring:
1. Vask hænderne grundigt og rengør tilberedningsområdet. Steriliser flasker og sutter.
2. Kog frisk vand i 5 minutter, eller indtil elkedlen slukker. Afkøl vandet i mindst 30 minutter til det føles lunkent på indersiden af håndleddet. Hæld den ønskede mængde vand i en steriliseret sutteflaske/beholder.
3. Tilsæt det foreskrevne antal måleskeer af pulver til vandet. Brug kun vedlagte måleske.
4. Ryst eller rør indtil pulveret er opløst.
5. Husk at kontrollere, at blandingen har den korrekte temperatur ved at placere et par dråber på indersiden af håndleddet.

Holdbarhed og opbevaring

Opbevares tørt og køligt. Sæt altid låget på beholderen efter brug. Skal anvendes inden for en måned efter åbning. Mindst holdbar til: se bunden af dåsen.

Vareinformation

Energivit
Nutricia varenummer: 649696
Salgsenhed: 1 x 400 g dåse

Print Page