Kindergen

Kindergen

Komplet ernæring til spædbørn og børn med kronisk nyresvigt, som har behov for automatiseret peritonealdialyse (APD) eller kontinuerlig ambulant peritonealdialyse (CAPD).

Produktdatablad

Kindergen er ernæringsmæssigt komplet til spædbørn og kan anvendes som supplerende ernæring til børn > 1 år. En pulverbaseret ernæring med neutral smag, som indeholder valleprotein (fra komælk), kulhydrat, fedt, vitaminer, mineraler og sporstoffer med modificeret indhold af fosfor og elektrolytter.

Smagsvarianter

Neutral smag.

Indikation

Til ernæringsmæssig håndtering af kronisk nyresvigt hos spædbørn og børn med behov for automatiseret peritonealdialyse (APD) eller kontinuerlig ambulant peritonealdialyse (CAPD).

Dosering

Brug den mængde produkt og det blandingsforhold, som anbefales af lægen eller diætisten. Dette afhænger af patientens alder, kropsvægt og medicinske tilstand. Anbefalet opblandings-koncentration: 20 % vægt/volumen (dvs. 20 g produkt blandes op til 100 ml opløsning), hvilket giver ca. 1 kcal pr. ml. Det kan være nødvendigt med en lavere koncentration i begyndelsen, indtil tolerance er opnået.

Bemærk

På grund af det lave indhold af kalium, klorid, calcium, fosfor og vitamin A i dette produkt, der kan være påkrævet ved kronisk nyresvigt, skal niveauerne af disse mikronæringsstoffer hos patienten overvåges, og supplement med enkelte næringsstoffer kan være nødvendigt. Det kan være nødvendigt at supplere med vand for at sikre et tilstrækkeligt væskeindtag.

Anvendelse

For hver 4. måleske (4 x 5 g) pulver tilsættes 84 ml vand for at opnå den anbefalede koncentration (20 % vægt/volumen). Dette er et ikke-sterilt, pulverbaseret ernæringsprodukt. Ernæringsproduktet skal tilberedes umiddelbart før brug. Må ikke koges eller varmes i en mikrobølgeovn. Må ikke opvarmes igen under måltidet.

Som sondeernæring eller ernæringsdrik:
1. Vask hænderne grundigt. Rengør alle redskaber.
2. Brug kogt, afkølet vand og en steriliseret beholder. Anvend den vedlagte måleske (5 g) eller vej den anbefalede mængde pulver af.
3. Tilsæt en lille del af den foreskrevne mængde vand til den ønskede mængde pulver og rør med en gaffel til en jævn konsistens er opnået.
4. Fortsæt med at røre mens resten af den foreskrevne mængde vand tilsættes. Kasser altid mad der er blevet tilovers.

I sutteflaske:
1. Vask hænderne grundigt og rengør tilberedningsområdet. Steriliser flasker og sutter.
2. Kog frisk vand i 5 minutter, eller indtil elkedlen slukker. Afkøl vandet i mindst 30 minutter til det føles lunkent på indersiden af håndleddet. Hæld den ønskede mængde vand i en steriliseret sutteflaske.
3. Fyld den vedlagte måleske med pulver og jævn ud med en ren, tør kniv. Tryk ikke pulveret ned i måleskeen. Brug kun den måleske, som findes i dåsen.
4. Tilsæt det foreskrevne antal måleskeer af pulver til vandet. Sæt låget på flasken og ryst flasken, indtil pulveret er opløst. Husk at kontrollere, at blandingen har den korrekte temperatur ved at placere et par dråber på indersiden af håndleddet.
5. Anvendes umiddelbart efter opblanding. Rester af den tilberedte blanding i flasken, der ikke bruges inden for en time, skal kasseres.

Holdbarhed og opbevaring

Opbevares tørt og køligt. Sæt altid låget på beholderen efter brug. Skal anvendes inden for en måned efter åbning. Mindst holdbar til: se bunden af dåsen.

Vareinformation

Kindergen
Nutricia varenummer: 652140
Salgsenhed: 1 x 400 g dåse

Print Page