Locasol

Locasol

Til ernæringsmæssig håndtering af sygdomme i calciummetabolismen, f.eks. hypercalcæmi/-uria eller osteopetrose hvor det er nødvendigt med ekstreme restriktioner af calcium og vitamin D.

Produktdatablad

Locasol er en ikke-ernæringsmæssigt komplet ernæring i pulverform til patienter, der kræver ekstreme restriktioner af calcium og vitamin D.
Indeholder mælkeprotein, kulhydrat, fedt, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Indholdet af calcium er lavere end i vanlige modermælkserstatninger. Ikke tilsat vitamin D.

Smagsvarianter

Neutral smag.

Indikation

Til ernæringsmæssig håndtering af sygdomme i calciummetabo- lismen, f.eks. hypercalcæmi/-uria eller osteopetrose hvor det er nødvendigt med ekstreme restriktioner. Ikke-ernæringsmæssigt komplet ernæring til spædbørn og børn.

Dosering

Doseringen er individuel og fastsættes af læge og/eller klinisk diætist.

Bemærk

Kun til enteralt brug. Må ikke indgives parenteralt. Ikke egnet som eneste kilde til ernæring.

Anvendelse

Brug altid den måleske, der følger med dåsen, for at få den rigtige dosering. For hver strøgne måleske (4,3 g) tilføjes 30 ml vand for at opnå anbefalet fortynding (12,9 % vægt/volumen).
I begyndelsen kan en lavere fortynding være nødvendig for at sikre god tolerance. Ikke-sterilt, pulverbaseret ernæringsprodukt. Skal tilberedes umiddelbart før brug. Må ikke koges eller varmes i en mikrobølgeovn. Rester af tilberedt blanding i flasken, der ikke bruges inden for en time, skal kasseres. Må ikke opvarmes igen under måltidet.
Ved tilberedning til flaskeernæring:
1. Vask hænderne grundigt og rengør tilberedningsområdet. Ste- riliser flasker og sutter.
2. Kog frisk vand i 5 minutter, eller indtil elkedlen slukker. Afkøl vandet i mindst 30 minutter til det føles lunkent på indersiden af håndleddet. Hæld 2/3 af vandet i en steriliseret sutteflaske/ beholder.
3. Tilsæt det foreskrevne antal måleskeer af pulver til vandet. Brug kun vedlagte måleske.
4. Ryst eller rør indtil pulveret er opløst. TIlsæt resten af vandet og ryst igen.
5. Husk at kontrollere, at blandingen har den korrekte temperatur ved at placere et par dråber på indersiden af håndleddet.

Ved tilberedning af sondeernæring og til sutteflaske:
1. Vask hænderne grundigt. Rengør og steriliser alle redskaber.
2. Brug kogt, afkølet vand og en steriliseret beholder. Anvend den vedlagte måleske eller vej den anbefalede mængde pulver af.
3. Tilsæt en lille del af den foreskrevne mængde vand til den ønskede mængde pulver og rør med en gaffel til en jævn konsistens er opnået.
4. Fortsæt med at røre mens resten af den foreskrevne mængde vand tilsættes.
5. Administrer ved stuetemperatur. Brug straks efter blandingen. Kassér altid rester.
6. For sondeernæring: Ved sondeernæring er hængetiden 2 timer. Kasser altid mad, der er blevet tilovers.

Holdbarhed og opbevaring

Opbevares tørt og køligt. Sæt altid låget på beholderen efter brug. Skal anvendes inden for en måned efter åbning. Mindst holdbar til: se bunden af dåsen.

Vareinformation

Locasol
Nutricia varenummer: 653749
Salgsenhed: 1 x 400 g dåse

Print Page