Monogen

Monogen

Spædbarnsernæring til ernæringsmæssig håndtering af tilstande, der kræver et lavt indtag af langkædede triglycerider (LCT) og et højt indtag af mellemkædede triglycerider (MCT).

Produktdatablad

Monogen er et ernæringsmæssigt komplet pulver med lavt fedtindhold med valleprotein og et lavt indhold af LCT og højt indhold af MCT. Indeholder linolsyre (LA) og a-linolen- syre (ALA), docosahexaensyre (DHA) og arachidonsyre (ARA).

Smagsvarianter

Neutral smag.

Indikation

Til ernæringsmæssig håndtering af tilstande, der kræver et lavt indtag af langkædede triglycerider (LCT) og et højt indtag af mellemkædede triglycerider (MCT), f.eks. defekt oxidation af langkædede fedtsyrer (LCHADD), chylothorax og lymfangiektasi. Et ernæringsmæssigt komplet pulver med lavt fedtindhold med valleprotein og et lavt indhold af LCT og højt indhold af MCT.

Dosering

Velegnet som eneste ernæringskilde for spædbørn og som supplement til børn over 1 år og voksne. Brystmælk er den bedste ernæring til spædbørn. Skal anvendes i samråd med læge, under fuld hensyntagen til alle ernæringsmæssige muligheder, herunder amning. Brug den mængde produkt og det blandings- forhold, som anbefales af læge eller diætist. Dette afhænger af patientens alder, kropsvægt og medicinske tilstand.

Bemærk

Kun til enteralt brug. Må ikke indgives parenteralt. Velegnet som eneste ernæringskilde for spædbørn og som supplement til børn over 1 år og voksne.

Anvendelse

Til hver strøgne måleske (5,6 g) pulver tilsættes 30 ml vand for at opnå den ønskede koncentration (16,8 % vægt/volumen).

1. Vask hænderne grundigt og rengør tilberedningsområdet. Steriliser flasker og sutter.
2. Kog frisk vand i 5 minutter, eller indtil elkedlen slukker. Afkøl vandet i mindst 30 minutter til det føles lunkent på indersiden af håndleddet. Hæld den ønskede mængde vand i en steriliseret sutteflaske/beholder.
3. Fyld måleskeen i dåsen med pulver og udjævn med en ren, tør kniv. Tryk ikke pulveret ned i måleskeen. Brug kun den måleske som findes i dåsen.
4. Tilsæt det foreskrevne antal måleskeer af pulver til vandet. Sæt låget på flasken og ryst flasken, indtil pulveret er opløst. Husk at kontrollere, at blandingen har den korrekte temperatur ved at placere et par dråber på indersiden af håndleddet.
5. Anvendes umiddelbart efter opblanding. Rester af tilberedt blanding i flasken, der ikke bruges inden for en time, skal kasseres. Blandingen må ikke opvarmes på ny med henblik på indtagelse.

Holdbarhed og opbevaring

Opbevares tørt og køligt. Sæt altid låget på beholderen efter brug. Skal anvendes inden for en måned efter åbning.
Mindst holdbar til: se bunden af dåsen.

Vareinformation

Monogen
Nutricia varenummer: 606031
Salgsenhed: 6 x 400 g dåse

Print Page