Dette er en informationsside til sundhedsfagligt personale samt patienter med recept.

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge. Venligst bekræft at du er sundhedsfagligt personale eller har fået recept på nogle af vore produkter.

Pepticate®

Pepticate®

Pepticate® er højt hydrolyseret, vallebaseret modermælkserstatning til børn med komælksallergi. Pepticate er ernæringsmæssig komplet til spædbørn fra 0–1 år og kan anvendes som supplement til børn over 1 år.

Produktdatablad

OPDATERET INDHOLD – SAMME ANVENDELSE
Vi har opdateret dette produkt for at imødekomme ny EU lovgivning.
Læs mere om opdateringen her

Pepticate har en energitæthed på 0,66 kcal/ml, og er beriget med de langkædede fedtsyrer DHA (docosahexaensyre) og AA (arakidonsyre) som er vigtige for udvikling af hjerne- og synsfunktion. Pepticate er beriget med nukleotider i en mængde, som svarer til det, man finder i modermælk. Studier har påvist positive effekter af nukleotider på spædbørns immunforsvar(1, 2).  Indeholder laktose.

Anbefalet fortynding

Fortynding: For hver måleskefuld (Pepticate® 4,5 g) tilsættes 30 ml vand.
Herved opnås den anbefalede koncentration (Pepticate®: 13,6 % vægt/volumen).

Tilberedning

1. Vask hænder og benyt kun grundigt rengjorte køkkenredskaber til tilberedningen for at undgå forurening. Kog sutteflasker og sutter i fem minutter før brug (det er ikke nødvendigt at koge sutteflaskerne, når barnet begynder at spise fast føde).
2. Kog vand fra den kolde hane, og lad det køle af. Hæld den ønskede mængde af det lune, men ikke brandvarme, vand i den grundigt rengjorte og kogte sutteflaske.
3. Fyld måleskeen med Pepticate®, og skrab overskydende pulver væk med en kniv. Pulveret må ikke presses ned i måleskeen. Brug den måleske, der ligger i dåsen.
4. Tilsæt det anbefalede antal måleskefulde Pepticate® til vandet. Sæt låget på flasken og ryst den, indtil pulveret er opløst. Kontrollér blandingens temperatur, inden du giver barnet mad, ved at dryppe lidt af blandingen på indersiden af dit håndled. Anvendes umiddelbart efter opblanding.
5. Rester af tilberedt ernæring i flasken, der ikke bruges inden for en time skal kasseres. Blandingen må ikke opvarmes på ny under indtagelse.

Vigtigt

Doseringen af Pepticate® er individuel og skal altid besluttes i samråd med læge eller diætist. Velegnet som eneste ernæringskilde til spædbørn under 1 år og som tilskud til småbørn over 1 år.

Bemærk

Brystmælk er den bedste mad til spædbørn. Pepticate® er et levnedsmiddel til særlige medicinske formål til ernæringmæssig håndtering af komælksallergi. Må kun anvendes under vejledning af en læge eller diætist og kun under hensyntagen til den øvrige ernæringsbehandling, herunder amning.

Holdbarhed og opbevaring

Opbevares tørt og kørligt. Holdbarhedsdato er angivet på emballagen. Åbnede dåser skal lukkes godt og anvendes inden for 4 uger.

Vareinformation

Pepticate®
Nutricia varenr.: 646902
Apotekets varenr.: 222571
Salgsenhed: 1 x 450 g dåse

Referencer

(1) Makrides M et al. Asia Pac J Clin Nutr 2004; 13(Suppl):S58 datacard 09/09.

(2) Tsou Kl et al.J Pediatr Gastroenterol Nutr 2003; 36:37-43.

 

Brystmælk er den bedste ernæring til spædbørn. Pepticate® er en fødevare til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge.

Print Page