Dette er en informationsside til sundhedsfagligt personale samt patienter med recept.

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge. Venligst bekræft at du er sundhedsfagligt personale eller har fået recept på nogle af vore produkter.

Pepticate® PLUS

Pepticate® PLUS

Pepticate® PLUS er en hydrolyseret, vallebaseret tilskudsblanding til børn fra 6 måneder med komælksallergi.

Produktdatablad

OPDATERET INDHOLD – SAMME ANVENDELSE
Vi har opdateret dette produkt for at imødekomme ny EU lovgivning.
Læs mere om opdateringen her

Pepticate PLUS har en energitæthed på 0,68 kcal/ml, og er beriget med de langkædede fedtsyrer DHA (docosahexaensyre) og AA (arakidonsyre) som er vigtige for udvikling af hjerne- og synsfunktion. Pepticate PLUS har smag og lugt som almindelig modermælkerstatning, hvilket gør introduktionen nemmere (1,2). Indeholder laktose.

Anbefalet fortynding

Fortynding: For hver måleskefuld (Pepticate® PLUS 4,8 g) tilsættes 30 ml vand.
Herved opnås den anbefalede koncentration (Pepticate® PLUS: 14,4% vægt/volumen).

Tilberedning

1. Vask hænder og benyt kun grundigt rengjorte køkkenredskaber til tilberedningen for at undgå forurening. Kog sutteflasker og sutter i fem minutter før brug (det er ikke nødvendigt at koge sutteflaskerne, når barnet begynder at spise fast føde).
2. Kog vand fra den kolde hane, og lad det køle af. Hæld den ønskede mængde af det lune, men ikke brandvarme, vand i den grundigt rengjorte og kogte sutteflaske.
3. Fyld måleskeen med Pepticate PLUS®, og skrab overskydende pulver væk med en kniv. Pulveret må ikke presses ned i måleskeen. Brug den måleske, der ligger i dåsen.
4. Tilsæt det anbefalede antal måleskefulde Pepticate PLUS® til vandet. Sæt låget på flasken og ryst den, indtil pulveret er opløst. Kontrollér blandingens temperatur, inden du giver barnet mad, ved at dryppe lidt af blandingen på indersiden af dit håndled. Anvendes umiddelbart efter opblanding.
5. Rester af tilberedt ernæring i flasken, der ikke bruges inden for en time skal kasseres. Blandingen må ikke opvarmes på ny under indtagelse.

Vigtigt

Doseringen af Pepticate® PLUS er individuel og skal altid besluttes i samråd med læge eller diætist. Velegnet som eneste ernæringskilde til spædbørn under 1 år og som tilskud til småbørn over 1 år.

Bemærk

Brystmælk er den bedste mad til spædbørn. Pepticate® PLUS er et levnedsmiddel til særlige medicinske formål til ernæringmæssig håndtering af komælksallergi. Må kun anvendes under vejledning af en læge eller diætist og kun under hensyntagen til den øvrige ernæringsbehandling, herunder amning.

Holdbarhed og opbevaring

Opbevares tørt og kørligt. Holdbarhedsdato er angivet på emballagen. Åbnede dåser skal lukkes godt og anvendes inden for 4 uger.

Vareinformation

Pepticate® PLUS
Nutricia varenr.: 646180
Apotekets varenr.: 222572
Salgsenhed: 1 x 450 g dåse

Referencer

(1) Mabin et al. Nutritional content of a few foods diet in severe atopic dermaditis. Arch Dis Child 1995; 73(3):208- 210.

(2) Venter C. Cow’s milk protein allergy and other food hypersensitivities in infants. Journal of Family Health Care 2009; 19(4): 128-134.

 

Brystmælk er den bedste ernæring til spædbørn. Pepticate® PLUS er en fødevare til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge.

Print Page