• Dessert
  • Ketogen diæt og epilepsi

Creme Brûlée

Opskriften er tilpasset til forskellige ratio (ratio = fedt i forhold til kulhydrater + protein) for at kunne anvendes af så mange som muligt. Spørg din diætist, hvad der passer for dig

Næringsindholdet i denne ret varierer lidt, afhængigt af hvilken ratio du vælger. Spørg din diætist, hvad du lige har brug for. Og husk at altid veje alle ingredienserne omhyggeligt

Antal:
Opskriften er til en portion.

Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

 

Creme Brûlée  Ratio
Ingredienser 1 portion  4.1  3.1  2.1  1.1 
Ketocal pulver vanile g  14 15 13 4
Creme fraiche 38% g  71 59 53 55
Æggeblommer g  36 35 36 25
Sukker g 0 1 3 9
Hindbær g 0 18 53 64
Skummetmælkspulver g 0 0 0 9
Vand g 30 30 25
Kunstigt sødemiddel
2 dråber vaniljeekstrakt
Næringsindhold
kcal 473 446 439 409
Fedt g 47,1 43,2 40,2 31,9
Kulhydrater g 2,7 5,3 10,8 22,4
Protein g 9,1 9,1 9,3 9,4

 

Sådan gør du:  

  • Tænd ovnen på 150 °C.
  • Pisk æggeblommerne godt sammen.
  • KomKetoCal (og evt. skummetmælkspulver) i vandet og rør sammen. Tilsæt derefter creme fraiche, vaniljeekstrakt, nogle dråber kunstigt sødemiddel (og evt. sukker) og rør det sammen. 
  • Tilsæt de piskede æggeblommer og pisk det hele sammen til en jævn blanding.
  • Hæld blandingen (og evt. hindbær) i silikoneforme og bag dem i vandbad i ovnen i 30 min. 
  • Lad dem køle af ved stuetemperatur og sæt formene på køl i min. 2 timer.
  • Inden servering drysses der evt. sukker på toppen, afhængig af ratio, og de sættes i ovnen på grill i 5 min. eller brændes med en gasbrænder, indtil sukkeret karamelliserer.