- Vægttab og underernæring hos børn
- Aftensmad
- Frokost
Linsesuppe med Fortini Multi Fibre
Snak altid med din sundhedsfaglige kontaktperson, hvis du anvender produktet som en del af en opskrift, da opvarmning/frysning kan ændre produktets næringsindhold.
Ingredienser til 3-4 portioner (1 liter)
- 2 spsk. olie
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 1 gulerod (mellemstor)
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 dl vand
- 2 flasker Fortini Multi Fibre Neutral
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- ½ dl røde linser (ukogt)
- 2 stk. grøntsagsbouillonterning
- ½-1 tsk. sambal oelek
- ½ citron (saften)
- Salt og sort peber
Forslag til tilbehør
- Fetaost i tern, ristede solsikkekerner/sesamfrø/græskarkerner, yoghurt, naanbrød, priogger, friskhakket persille
Sådan gør du
- Skræl og hak løg, hvidløg og gulerod i mindre tern. Svits grøntsagerne i olie uden at de tager farve. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse i et minut til.
- Tilsæt vand, Fortini Multi Fibre Neutral, hakkede tomater, linser og bouillonterninger. Rør rundt og lad det småsimre under låg i ca. 15 minutter. (Suppen kommer til at se klumpet ud før den blendes).
- Smag til med sambal oelek, citronsaft, salt og peber. Blend suppen til en jævn blanding direkte i gryden med en stavblender. Serveres med godt tilbehør.
Tips! Linsesuppen kan bruges som pastasovs med revet parmesanost.
Fortini er fødevarer til særlige medicinske formål. Skal anvendes under lægelig overvågning.
Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser