• Aftensmad
  • Frokost
  • Phenylketonuri (PKU)
  • Sjældne medfødte metaboliske sygdomme

Mini tærter med grønkål og soltørket tomat

Små portionstærter, der kan fyldes med alle mulige ting. Her har vi valgt grønkål sammen med søde syrlige tomater og granatæble.

En portion tærtedej ift. opskriften ovenfor giver omkring 1,5  g protein og 75 mg Phe1.

Tips! Du kan bage tærtebundene og opbevare dem i en beholder i fryseren. Så kan de let tages ud og optøs og fyldes med noget lækkert næste gang du er sulten efter tærte.

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge eller diætist.

 

Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

Til  5 mini tærter:

2 dl lav protein mel mix (ca. 110 g)
1 g urte salt
0,75 tsk. bagepulver
1 dl Loprofin PKU drikke
50 g fedt (flydende eller fast)

50 g frisk grønkål (blade, uden stilk)
0,5 dl strimlet soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
Fedtstof til stegning, fx god olivenolie
Salt og peber
0,5 dl Creme fraiche(2 tsk. pr tærte)
Nogle granatæble kerner

Muffin form eller lignende

Sådan:
Forvarm ovnen til 225 grader.

  1. Bland alle tørre ingredienser til tærtebunden. Tilsæt PKU drik og fedt og bland til en glat dej. Hvis det føles for hårdt, tilføjes lidt mere fedt. Hvis det føles for løs, tilsæt lidt mere mel
  2. Riv, skær eller hak grønkålsbladene i mindre stykker. Fin hak de soltørrede tomater. Hak hvidløg fint. Varm olien i en gryde og steg først grønkålen i et par minutter. Hæld mere olie i gryden, hvis det begynder at se tørt ud. Tilsæt soltørret tomat og hvidløg og steg i et stykke tid, under jævnlig omrøring. Hvidløget skal blive gyldent, men må ikke blive mørkt da det kan smage brændt. Smag til med salt og peber.
  3. Tryk tærte dejen ud i smurte portionsforme. Du kan enten bage tærtebundene i ca. 3 minutter før påfyldning af tærter, eller du kan fylde dem med det samme – Hvis du bager med fyldet samtidigt, kan tærtebunden måske blive lidt blødere. Fordel fyldet jævnt i tærteformene. Fordel creme fraichen på toppen og bag i midten af ovnen omkring 10 minutter, eller indtil tærter får lidt farve. Serveres med peber og nogle granatæble frø på toppen.

 

Se hvordan du laver Mini tærter med grønkål og soltørket tomat

Velkommen til Nutricias YouTube-kanal for dem, der er på en proteinfattig diæt. Her kan du finde velsmagende og inspirerende opskrifter. Klik på abonner for at holde dig opdateret, når nyt indhold bliver postet.

Abbonere!