• Dessert
  • Ketogen diæt og epilepsi
  • Lunch
  • Snack

Muffins med ost og bacon

Opskriften er tilpasset til forskellige ratio (ratio = fedt i forhold til kulhydrater + protein) for at kunne anvendes af så mange som muligt. Spørg din diætist, hvad der passer for dig

Næringsindholdet i denne ret varierer lidt, afhængigt af hvilken ratio du vælger. Spørg din diætist, hvad du lige har brug for. Og husk at altid veje alle ingredienserne omhyggeligt.

Antal:
Opskriften er til en portion.

Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

 

Muffins med ost og bacon Ratio
1 Muffin  4.1  3.1  2.1  1.1 
Ketocal pulver g 15  10  10  0 
Bacon i strimler g 4  7 7 5 
Fint malede mandler g 12  15  12  0 
Bagepulver g 1  1  1  1 
Smør g 30  24  18 20 
Revet ost 45 +  g   2  3  3  3 
Piskede æg g 10  8 8  16 
Creme fraiche 38% g 5  5  10  9 
Pinjekerner g 0  0  6  12
Hvedemel g 0  1  8 28 
         
Næringsindhold
kcal 450  401  423  408 
Fedt g 45,1 39,1  38,8  31,6 
Kulhydrater g 3,5  4,6  9,9  22,9 
Protein g 7,8  8,5  9,5 8,7 

 

Sådan gør du
Tænd ovnen på 170 °C.
Steg bacon strimler ved middel varme til de er gyldne.

Muffindej med fyld

  • BlandKetoCal (og eventuelt mel) med bagepulver og fintmalede mandler. 
  • Smelt smørret 5 sek. i mikroovnen. Kom smør og derefter de piskede æg i blandingen og rør godt sammen. 
  • Rør creme fraichen i og evt. lidt vand hvis konsistensen bliver for tyk.
  • Tilsæt ost og bacon (og evt. pinjekerner) og bland godt.

Tilberedelse

  • Hæld blandingen i silikonemuffinforme og bag dem i en forvarmet ovn i 30-35 min. 
  • Ladmuffinsene afkøle (Hvis de har hævet lidt ud over kanten på formen, vil de synke ned igen, når de bliver afkølet).