• Ketogen diæt og epilepsi
  • Aftensmad

Pizza med tomat og ost

Opskriften er tilpasset til forskellige ratio (ratio = fedt i forhold til kulhydrater + protein) for at kunne anvendes af så mange som muligt. Spørg din diætist, hvad der passer for dig.

Næringsindholdet i denne ret varierer lidt, afhængigt af hvilken ratio du vælger. Spørg din diætist, hvad du lige har brug for. Og husk at altid veje alle ingredienserne omhyggeligt.

Antal:
Opskriften er til en portion.

Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

 

Ratio
1 Pizza 4.1  3.1  2.1  1.1 
Tomater 20 19 20 22
Grønne Oliven g 0 0 8  15
Tomatpurè g 2 2 2 2
Hvedemel g 0 3 7  17
Revet ost 45+ g 5 9 11  17
Olie g 16 15 16  13
Ketocal pulver g 23 20 14  6
Piskede æg g 16 8 17  12
Vand g 5 5 5  5
Tørret urter fx oregano el rosmarin  0,5 0,5 0,5 0,5
         
Næringsindhold
kcal 349 331 340 286
Fedt g 34,7 31,9 31 22,3
Kulhydrater g 2 4 7,7 15,6
Protein g 6,6 6,5 7,7 6,6

 

Sådan gør du
Tænd ovnen på 165 °C. 

Pizzabund

  • BlandKetoCal (og eventuelt mel) med olivenolie, piskede æg og vand i en lille skål og ælt sammen til en dej. 
  • Læg dejen på en smurt bageplade og tryk eller rul dejen ud til en cirkel på ca. 6 cm i diameter. 

Fyld

  • Bland tomater fra dåse, tomatpuré, grønne oliven og ost i en skål.
  • Spred fyldet over pizzabunden og drys med tørret krydderi.

Tilberedelse

  • Bages i en forvarmet ovn i 10-20 min. til pizzaen er fint gylden.