• Dessert
  • Aftensmad
  • Frokost
  • PKU

Safrans vafler med vanilje guf

Safran vafler er gode hele året rundt, men måske er de bedst egnet til jul. Spis dem som dessert, eller til julehyggen. Her har vi lavet en simpel brombær marmelade til, men enhver marmelade passer.

Opskriften ovenfor eksklusive marmelade  giver 1,3 g protein og 65 mg Phe.

Det nøjagtige indhold varierer afhængigt af valget af produkter.

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge eller diætist.
Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

Til 3-4 vafler:

2 tsk. rørsukker + 1 brev safran (0,5 g)
2 dl lavprotein-mel-mix (ca. 110 g)
1 knivspids salt
2 tsk Loprofin æggeerstatning
2 dl Loprofin PKU drik
0,5 dl rapsolie (med neutral smag, dvs. ikke koldpresset) fedt til vaffeljernet

Vaniljeguf:
1 dl pisket “Lp fløde” fx Schlagfix fås i Meny
1 tsk. vaniljesukker eller en knivspids vaniljepulver

Brombær marmelade:
250 g brombær (frosne)
0,75 dl sylte sukker

Tilberedelse:

  1. Start med at komme brombær i en gryde, tilsæt sukker, rør i gryden mens det bringes i kog. Kog i et par minutter, og sæt derefter syltetøj til afkøling, Når vaflerne er klar vil syltetøjet have en tilpas konsistens.
  2. Brug en morter til at støde safran og sukker sammen, for at forbedre safran smagen så meget som muligt.
  3. Bland alle de tørre ingredienser til vaflerne. Tilsæt mælk og olie og pisk til en glat dej.
  4. Når vaffeljernet er blevet varmt skal du pensle det med fedt. Bag vaflerne – der skal bruges ca. 1 kop dej til en vaffel, og den skal bages i ca. 3 minutter i vaffeljernet.
  5. Kom fløden i en skål og tilsæt vaniljen, og pisk den til skum. Serveres med vafler sammen med syltetøj.

Se hvordan du laver Safrans vafler med vanilje guf

Velkommen til Nutricias YouTube-kanal for dem, der er på en proteinfattig diæt. Her kan du finde velsmagende og inspirerende opskrifter. Klik på abonner for at holde dig opdateret, når nyt indhold bliver postet.

Abbonere!