• Aftensmad
  • Frokost
  • Phenylketonuri (PKU)
  • Sjældne medfødte metaboliske sygdomme

Stegt Loprofinris med asiatisk touch

Denne ret kan varieres på adskellige måder. Stegte kartofler til ris lyder måske mærkeligt, men prøv det – forhåbentlig finder du det virkelig appetitligt og velsmagende!

Opskriften giver en portion

Opskriften giver 3,2 g protein og ca. 130 mg Phe.

Det nøjagtige indhold varierer afhængigt af valget af produkter.

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge eller diætist.
Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

Ingredienser

75 g Loprofin-ris (tørvægt)
Et lille stykke chili
1 fed hvidløg
1 medium gulerod (ca. 70 g)
60 g spidskål (2-3 dl strimlet)
1 medium kogt kartoffel (ca. 70 g)
Rapsolie at stege i
Japansk sojasovs
Sesamolie

Tips:

Srirachamayo sauce
Frisk koriander
Nogle ristede kokos flager
Lidt hakket forårsløg

Sådan gør du:

  1. Start med koge ris til en person som anvist på pakken
  2. Hak chili og hvidløg fint og riv guleroden groft. Skær spidskålen i strimler og skær de kogte kartofler i terninger. Det behøver ikke at blive skrællet
  3. Derefter opvarmes olien i en wok eller stegepande. Tilsæt alt undtagen ris og lad det svitse i et par minutter. Det er vigtigt, at panden er meget varm, så grøntsagerne wokkes eller lynsteges og ikke “koger” i panden. Vend grøntsagerne med en palet, så det ikke brænder på. Hæld lidt mere olie i, hvis det ser ud som om det brænder.
  4. Når grøntsagerne er klar, tilsæt risen og lad det stege i et par minutter, så alt bliver varmt under omrøring.
  5. Tilsæt lidt sojasovs og et par dråber sesamolie og server med sriracha mayo sauce og frisk koriander. Hvis du vil have lidt sprødt på toppen, kan du drysse med ristede kokosflager som passer perfekt eller lidt hakket forårsløg.

Se hvordan du laver Stegt Loprofinris med asiatisk touch

Velkommen til Nutricias YouTube-kanal for dem, der er på en proteinfattig diæt. Her kan du finde velsmagende og inspirerende opskrifter. Klik på abonner for at holde dig opdateret, når nyt indhold bliver postet.

Abbonere!