• Kræft
  • Aftensmad
  • Frokost

Svamperisotto med lufttørret skinke

Forberedelsestid:
45 min

Antal portioner:
2

Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

Ingredienser:

Løg ½

Hvidløg 1 fed

Friske svampe 100 gram

Smør eller flydende margarine 1 spsk

Arborio ris 2 dl

Hvidvin 1 ½ dl

Varm hønsebouillon (4 dl vand+ 2 spsk hønsefond eller 1 hønsebouillon terning) 5 dl

Nutridrink Protein Vanilje 2 dl

Fintrevet parmesanost 1 dl

Lufttørret skinke 4 skiver

Salt

Sort peber

Et par kviste timian til pynt

Evt. et par spsk trøffelolie

 

Tilberedning:

  1. Skræl og finhak løg og hvidløg. Del svampene i mindre stykker.
  2. Steg løg, hvidløg og svampe i fedtstof uden, at det tager farve. Bland risene i og lad dem stege med i 1 minut.
  3. Tilsæt vinen og lad det småsimre i 2 minutter.
  4. Varm bouillonen i en anden gryde. Tilsæt bouillonen til risottoen i ca. 15-17 minutter og rør jævnligt.
  5. Tilsæt Nutridrink Protein Vanilje under omrøring i de sidste 5 minutter og lad risottoen småsimre ved lav varme, mens der røres hele tiden. Tilsæt revet parmesanost og salt og peber. 
  6. Server risottoen sammen med lufttørret skinke, frisk timian og evt. et par dråber trøffelolie.