• Ketogen diæt og epilepsi
  • Dinner
  • Lunch

Tærte med skinke, champignon og urter

Opskriften er tilpasset til forskellige ratio (ratio = fedt i forhold til kulhydrater + protein) for at kunne anvendes af så mange som muligt. Spørg din diætist, hvad der passer for dig

Næringsindholdet i denne ret varierer lidt, afhængigt af hvilken ratio du vælger. Spørg din diætist, hvad du lige har brug for. Og husk at altid veje alle ingredienserne omhyggeligt

Antal:
Opskriften er til en portion.

Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

 

Ingredineser 1 portion Ratio
Fyld  4.1  3.1  2.1  1.1 
Champignon g  7  12  28  15 
Creme fraiche 38%  8  10  10  20 
Flødeost 21,5%  6  16  10  10 
Ketocal pulver g  8  8  8  0 
Oliven olie g  8  5  5  6 
Smør g   5  4  4  4 
Parmesanost g  1  6  6  6 
Æg g  20  9  14  10 
Skinke i strimler g  5  5  5  11 
Hakket purløg g  2  2  2  2 
         
Tærtebund 1 portion 
Fintmalede mandler g  7  6  6  0 
Smeltet smør g  6  6  6  15 
Ketocal pulver g  8  8  3  0 
Hvedemel g  0  2  7  30 
Olivenolie g  7  5  5  0 
Næringsindhold
kcal  452  435  413  444 
Fedt g  45,3  42,1  37,9  34,5 
Kulhydrater g  2,8  4,8  8,9  34,5 
Protein g  8,5  9,5  10  9,8 

 

Tænd ovnen på 180 °C.
Sådan gør du  

Tærtebund

  • Bland de fintmaledemandler (og evt. mel), KetoCal og smør i en lille skål. 
  • Tilsæt olivenolie og lidt vand og rør ingredienserne sammen til en dej. Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud til en rund form (diameter ca. 8 cm). 
  • Tryk tærtebunden ud i en lille teflonform. Prik bunden med en gaffel.

Fyld 

  • Bland flødeost, creme fraiche, KetoCal, æg, olivenolie, smeltet smør, purløg, parmesan, champignon i skiver og skinke i strimler sammen. 
  • Hæld blandingen i tærtebunden.

Tilberedelse

  • Bages i en forvarmet ovn i 10-15 min. til den er fin gylden.