Loprofin pasta

Loprofin pasta har lavt proteinindhold og er baseret på majs- og kartoffelstivelse og findes som penne, spaghetti, fusilli og lasagne. Dette produkt er velegnet til brug som en del af en varieret kost med lavt proteinindhold.


Fødevare til særlige medicinske formål. Til ernæringsmæssig håndtering af medfødte stofskiftesygdomme, i proteinmetabolismen, der kræver en kost med lavt proteinindhold. Skal anvendes i samråd med læge, diætist eller apotekspersonale. Ikke ernæringsmæssigt fuldgyldig.

Glutenfri og fri for æg. For allergener og næringsindhold, se ingrediensliste og næringstabel nederst.

  • Doseringen er individuel og skal altid besluttes i samråd med læge eller diætist og afhænger af patientens alder, kropsvægt og kliniske tilstand.

  • Ikke egnet som eneste ernæringskilde

  • 1 portion svarer til ca. 75 g ukogt pasta.

    • Kog ca. 1 liter vand i en stor gryde
    • Tilsæt 1 portion pasta til det kogende vand
    • Tilsæt evt. en tsk. salt og en spsk. madolie
    • Kog i 8–10 minutter. Omrør af og til
    • Hæld kogevandet fra og skyl med rent nykogt vand
  • 1 portion svarer til ca. 75 g ukogt pasta.

    • Kog ca. 1 liter vand i en stor gryde
    • Tilsæt 3½ lasagneplader til det kogende vand
    • Tilsæt evt. en tsk. salt og en spsk. madolie
    • Kog i ca. 5 minutter til pladerne begynder at blive bløde. Gentag processen hvis du ønsker flere lasagneplader
    • Hæld vandet fra og lad lasagnepladerne tørre lidt på et fugtigt viskestykke
    • Læg lasagnepladerne lagvis med sauce/fyld i et ildfast fad
    • Bages i ovnen i ca. 30-40 minutter Loprofin Lasagne kan også bruges direkte i retter uden forkogning. Husk at pastaen har brug for mere væske for at blive kogt.
  • Uåbnet pakning lagres tørt og køligt. Holdbarhedsdatoen er angivet på emballagen.

Ingredienser: Majsstivelse, kartoffelstivelse, emulgator (mono- og diglycerider af fedtsyrer), stabilisator (mikrokrystallinsk cellulose), farve (betacaroten), antioxidant (L-ascorbinsyre).