• Aftensmad
  • Phenylketonuri (PKU)
  • Sjældne medfødte metaboliske sygdomme

Pasta med urtesauce

En velsmagende gryderet, der kan varieres med forskellige grøntsager og krydderier. Denne lidt sur-søde sauce passer godt til alle former for pasta. Hvis der er sovs tilovers, passer den perfekt i en lasagne.

Hele opskriften på  pastasauce giver 7 g protein og 280 mg Phe. En 1/4 af sovsen plus en servering af Loprofin pasta giver 2,3 g protein og 92 mg Phe.

Det nøjagtige indhold varierer afhængigt af valget af produkter.

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge eller diætist.
Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

4 portioner
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
1 gulerod (ca. 70 g)
2 peberfrugter, helst en rød og en gul (ca. 200 g i alt)
400 g hakket tomat
1 dl havrefløde
1 grøntsags bouillon terning
Loprofin pasta til det ønskede antal portioner
frisk eller tørret oregano
salt og peber

Sådan gør du:

  1. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Varm olien i en gryde og steg ved lav varme, så løget bliver blankt og gennemsigtigt uden at tage farve. Så vil smagene i løget have en chance for at udvikle sig.
  2. Riv derefter guleroden og skær peberfrugterne i stykker og tilsæt det på panden. Lad det stege i et par minutter, og tilsæt derefter den hakkede tomat og havrefløde. Tilsæt bouillon terningen  og bring det i kog. Lad saucen simre med låget på klem i cirka 5 min.
  3. Mens saucen simrer, sættes pastavandet til at koge, tilbered den ønskede mængde pasta, i henhold til instruktionerne på pakken. Når saucen er færdig med at simre, blendes den glat og cremet med en stavblender. Drys derefter med frisk eller tørret oregano og smag til med salt og peber.
  4. Server saucen til frisk kogt pasta, gerne med en båd citron eller med olivenolie med citron smag der dryppes over. Så er retten klar til at spise!

Se hvordan du laver Pasta med urtesauce

Velkommen til Nutricias YouTube-kanal for dem, der er på en proteinfattig diæt. Her kan du finde velsmagende og inspirerende opskrifter. Klik på abonner for at holde dig opdateret, når nyt indhold bliver postet.

Abbonere!